Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Consumenten laten de pc links liggen

Home

Redactie

De tijden van forse groei van de pc-markt zijn voorbij. De wereldwijde verkoop van personal computers gaat al zeven kwartalen amper vooruit, omdat de consumenten de voorkeur geven aan tabletcomputers. Dat zegt het Amerikaanse marktstudiebureau Gartner.

Volgens Gartner werden tijdens het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd 87,5 miljoen pc's (desktopcomputers en draagbare pc's zoals laptops en notebooks, maar niet tabletcomputers) verkocht, een daling van 0,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. 'Het is het zevende opeenvolgende trimester met stagnering of zwakke groei', luidt het.

Consumenten kopen liever een tabletcomputer, zoals de iPad, of gebruiken hun smartphone om op internet te surfen of hun mails te checken. Daar kunnen ook de ultrafijne, maar relatief dure notebooks weinig aan veranderen, ondanks de hoge verwachtingen.

Het Amerikaanse Hewlett-Packard (HP) blijft de grootste pc-verkoper met een marktaandeel van 14,9 procent. Dan volgen het Chinese Lenovo (14,7 pct), het Taiwanese Acer (11 pct) en het Amerikaanse Dell (10,7 pct).

Volgens een eerder deze week gepubliceerde studie van ABI Research kan de verkoop van tabletcomputers tegen 2016 hoger liggen dan die van draagbare computers.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie