Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Constanza opnieuw bestraft voor inbraak in villa Breukhoven

Home

Constanza Breukhoven verlaat de rechtbank in Den Haag. De 35-jarige vrouw zou haar vader voor dik 2,7 miljoen euro hebben bestolen. © anp
Update

Opnieuw heeft Constanza Breukhoven straf gekregen voor de inbraak in de villa van haar vader, de bekende zakenman Hans Breukhoven. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde haar woensdag tot een celstraf van 120 dagen, waarvan 82 dagen voorwaardelijk. Ook moet ze een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

De uitspraak betekent dat de dochter van Hans en Connie Breukhoven niet meer de cel in hoeft. De opgelegde straf heeft ze al in voorarrest uitgezeten. Eerder veroordeelde de rechtbank haar al.

Het hof vindt bewezen dat Constanza in de periode rond kerst 2010 heeft geholpen met een inbraak in de villa, terwijl Hans Breukhoven op vakantie was. Daarbij zou ze gebruik hebben gemaakt van de code van het hek, de code van het alarmsysteem en van de reservesleutel.

Buit
Ze gaf haar vriend Mohamed K. op die manier toegang tot het huis. Het hof vindt dat Constanza misbruik heeft gemaakt van vertrouwelijke codes die haar waren toevertrouwd. De buit bestond onder meer uit horloges met een totale waarde van 236.000 euro, 68.000 euro contact geld en aandelen aan toonder ter waarde van 2,5 miljoen euro.

Zwager
Ook de zwager van Constanza, de broer van haar vriend Mohamed K., die een rol speelde bij de inbraak ging in hoger beroep. Maar volgens het hof tekende hij dat beroep te laat aan, waardoor het hof geen uitspraak kon doen. Hij kreeg toen 118 dagen celstraf waarvan 30 dagen voorwaardelijk voor witwassen en heling. Een bedrag van 15.990 euro werd in zijn schoenzool aangetroffen nadat hij in Spanje was aangehouden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie