Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Constantijn, Laurentien en Mabel bezoeken prins Friso

Home

ANP/Redactie

Prins Constantijn, prinses Mabel en prinses Laurentien komen vanmiddag aan bij de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck om prins Friso te bezoeken. © ANP
Update

Prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel zijn donderdag aan het begin van de middag naar de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck geweest om prins Friso te bezoeken. Voor Laurentien was het de eerste keer dat ze bij haar zwager op ziekenbezoek ging. Constantijn is al een keer eerder geweest.

Na anderhalf uur beëindigden ze hun bezoek. Met gespannen gezichten verlieten ze het ziekenhuis.

Mabel bezocht haar echtgenoot elke middag, sinds hij vrijdag na een ski-ongeval in het ziekenhuis van Innsbruck belandde. De afgelopen 5 dagen kwam koningin Beatrix in de middag met haar mee.
Van alle volwassen Oranjes in Lech heeft nu iedereen de 120 kilometer lange weg naar Innsbruck afgelegd voor een bezoek aan de prins. Van de kinderen is alleen Zaria (5), de jongste dochter van Friso en Mabel, langsgeweest. De gezondheidssituatie van Friso wordt nog altijd omschreven als stabiel, maar niet buiten levensgevaar.

Koningin Beatrix blijft langer in Lech in verband met de gezondheidssituatie van prins Friso. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekend. De vorstin is komend weekeinde kort terug in Nederland, maar vertrekt daarna weer naar Oostenrijk. De afspraken van de koningin volgende week vervallen, aldus de RVD.

Gezin Willem-Alexander
Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie kinderen blijven ook volgende week in het Oostenrijkse wintersportoord Lech. Het is geen verlenging, aldus de RVD. De skivakantie van 2 weken was vantevoren al gepland. Het geeft Willem-Alexander en Máxima de gelegenheid de komende week bezoeken te brengen aan prins Friso, al is onduidelijk hoelang hij nog in het ziekenhuis van Innsbruck zal verblijven.

De kinderen prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hoeven ook volgende week nog niet naar school in hun woonplaats Wassenaar. Er wordt aan de leerplichtwet voldaan, aldus de RVD.

Het is niet bekend wanneer prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen naar huis terugkeren. Beide gezinnen vertrokken vrijdagavond naar Oostenrijk, nadat eerder die dag bekend werd dat prins Friso onder een lawine was bedolven.

Lees verder na de advertentie
© apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie