Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Concert voor gelijke rechten op Gay Pride

Home

© anp

Handsome Poets, Do, Raffaëla en CB Milton zingen vrijdagavond tijdens het zogeheten Strijders voor Liefde-concert op het Rembrandtplein in Amsterdam. Amnesty International organiseert de avond in de week van de Gay Pride om homo's, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders die vechten voor gelijke rechten, een hart onder de riem te steken.

Het concert begint om 19.00 uur. Naast muziek vertellen activisten vanuit de hele wereld hun persoonlijke verhaal. Een dag later vaart Amnesty mee met de beroemde Canal Parade, waarbij ze protesteert tegen de antihomopropagandawet die onlangs in Rusland is aangenomen.

De organisatie laat tijdens de botenparade zien wat de gevolgen van deze wet zijn. Zo toert er een Russische politieboot door de grachten, die 'boetes' uitdeelt en homopropagandisten veroordeelt. Op de kades en via internet worden handtekeningen verzameld tegen de inperking van vrijheid van meningsuiting in Rusland.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie