Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Commissie hekelt ex-chef Barclays in fraudeschandaal

Home

© getty

De voorzitter van de Britse parlementaire commissie die onderzoek doet naar het fraudeschandaal rond de zogenoemde Libor-rente heeft de vloer aangeveegd met voormalig topman Bob Diamond van de bank Barclays.

Andrew Tyrie zei zaterdag dat Diamond tijdens zijn verhoor door de commissie op uiterst selectieve wijze informatie had verstrekt. Daarmee suggereerde hij dat de gevallen topman van Barclays informatie had achtergehouden.

'Gekozen commissies hebben recht op getuigen die openhartig en eerlijk zijn', aldus Tyrie.

Diamond stapte in juni op als bestuursvoorzitter van de Britse bank vanwege het fraudeschandaal. Daarbij gaat het om manipulatie van de Libor-rente die dienst doet als maatstaf voor veel andere tarieven die in de internationale financiële sector worden gebruikt.

Meer internationale banken (mogelijk ook de Rabobank) waren hierbij betrokken, maar de betrokkenheid van Barclays kwam als eerste naar buiten. Deze bank kreeg een boete van 453 miljoen dollar (367 miljoen euro).Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie