Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cocu miminaal twee maanden aan de kant

Home

BARCELONA - Phillip Cocu hoeft niet onder het mes. Medisch onderzoek wees gisteren uit dat de bovenste knieband van de middenvelder van Barcelona is afgescheurd. Hij is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Cocu liep de blessure op tijdens een botsing met Zanetti in het duel met Internazionale woensdagavond in de Champions League. De international mist de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië (29 maart) en Moldavië (2 april). Ook de oefenwedstrijd tegen Portugal op 30 april moet hij aan zich voorbij laten gaan. Barcelona kan in de jacht op de zo begeerde Champions League geen beroep doen op zijn vice-aanvoerder.

De aard van de blessure valt mee eigenlijk nog mee voor Cocu. Hij vreesde na het doelpuntloze gelijkspel tegen Internazionale voor een zware blessure aan zijn kruisband. In dat geval zou Cocu veel langer zijn uitgeschakeld. Toch komt de blessure voor de linkspoot op een wel heel ongelukkig moment. Het contract van de middenvelder van Barcelona loopt aan het einde van het seizoen af. Het is nog niet bekend of de Catalanen met de Nederlander verder willen. Een aantal Engelse clubs heeft voorzichtig interesse in Cocu getoond. Ook PSV zou graag zien dat Cocu terugkeert naar Eindhoven.

De middenvelder hoopt dit seizoen nog wel in actie te komen. Het seizoen van Barcelona loopt tot eind juni. De Catalanen kunnen de komende maand ook geen beroep doen op verdediger Carlos Puyol. De voorstopper kwam tijdens het duel met Internazionale hard in aanraking met ploeggenoot Frank de Boer. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Puyol een jukbeen heeft gebroken.

Deel dit artikel