Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

CO2-uitstoot gestegen door koud weer

Home

Doordat het in april een stuk kouder was dan april vorig jaar, hebben huishoudens en bedrijven afgelopen kwartaal meer aardgas verstookt voor verwarming. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dinsdag dat Nederland hierdoor in april, mei en juni in totaal 2,8 procent meer koolstofdioxide (CO2) heeft uitgestoten dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook in de industrie was de uitstoot van het broeikasgas groter dan een jaar eerder, als gevolg van een toegenomen vraag naar chemische producten buiten de Europese Unie. Maar als het weer beter zou zijn geweest, dan zou de Nederlandse economie volgens het CBS waarschijnlijk niet meer CO2 hebben uitgestoten, maar juist 1,3 procent minder.

De emissies van energie- en waterbedrijven en afvalbeheer vielen afgelopen kwartaal lager uit, omdat de energiebedrijven veel minder elektriciteit hebben geproduceerd. Aangezien het vervoer over de weg en de binnenvaart terugliep, is ook de CO2-uitstoot van de transportsector afgenomen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie