Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Clubs op schot: vijf doelpunten per wedstrijd in eerste divisie

Home

ROTTERDAM (ANP) - De eerste-divisieclubs hebben een produktief weekeinde achter de rug. In negen duels vielen 42 doelpunten, een gemiddelde van bijna vijf treffers.

De topper tussen koploper Fortuna en nummer twee Excelsior was een uitzondering. Het duel op Woudenstein eindigde in een minimale overwinning voor de Limburgers: 1-0. Hamming maakte in Rotterdam een minuut na rust de enige treffer. Dankzij deze zege en het puntverlies van enkele achtervolgers heeft Fortuna een voorsprong van vijf punten op het kwartet Den Haag, Excelsior, Cambuur en De Graafschap.

De meeste goals vielen bij FC Den Bosch - AZ: acht in het totaal. De Alkmaarders wonnen met 6-2. Van Dam en Holster produceerden twee doelpunten, Den Turk en Mutsaers maakten elk één treffer. Ook AZ-verdediger Panhuis scoorde, hij schoot in eigen doel. Topscorer van de dag is Hoogendorp van FC Den Haag, hij scoorde drie keer. Zijn club versloeg FC Zwolle, waar Piet Schrijvers debuteerde als trainer, met 5-1. Van der Laan maakte twee treffers.

Voor de grootste verrassing zorgde Veendam. De Groningers legden De Graafschap op de pijnbank: 5-0. De Achterhoekers, vorige week nog derde in de stand, zakten naar de vijfde plaats.

De tweede zege op rij van VVV (2-1 tegen Helmond Sport) is opmerkelijk. De Limburgers hebben de vorm van het begin van het seizoen kennelijk hervonden. Helmond Sport kwam weliswaar op een 1-0 voorsprong door Vincent, maar verloor door twee treffers van Smits alsnog. Valentijn van de thuisploeg verdween al na dertien minuten, toen hij voor de twee keer geel kreeg.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel