Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Clinton kapittelt Rusland en China over Syrië

Home

Hillary Clinton © afp

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft op de conferentie 'Vrienden van Syrië' in Parijs uitgehaald naar Rusland en China. Ze zei dat die landen de vooruitgang in Syrië blokkeren.

Clinton zei verder dat de 'vaststaande onverbiddelijke mars' naar het einde van het regime van president Bashar al-Assad is ingezet. Ze riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om sancties tegen het bewind te treffen.

Clinton zei verder dat de 'vaststaande onverbiddelijke mars' naar het einde van het regime van Assad is ingezet. Ze riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om sancties tegen het bewind te treffen. Dat kan zelfs leiden tot militair ingrijpen, aldus de minister. Haar Britse ambtgenoot William Hague zei dat landen die geen sancties willen treffen, medeverantwoordelijk zijn voor verder bloedvergieten in Syrië.

In Parijs vergaderen ruim 100 landen over de toekomst van Syrië. Het is de derde keer dat ze bijeenkomen. In een slotverklaring lieten ze weten dat er nog twee bijeenkomsten staan gepland.
In Syrië is al ruim een jaar een opstand bezig tegen het regime van Assad. Door het geweld van de kant van de regering en opstandelingen kwamen al duizenden mensen om.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie