Clinton kapittelt Rusland en China over Syrië

home

Hillary Clinton © afp

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft op de conferentie 'Vrienden van Syrië' in Parijs uitgehaald naar Rusland en China. Ze zei dat die landen de vooruitgang in Syrië blokkeren.

Clinton zei verder dat de 'vaststaande onverbiddelijke mars' naar het einde van het regime van president Bashar al-Assad is ingezet. Ze riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om sancties tegen het bewind te treffen.

Clinton zei verder dat de 'vaststaande onverbiddelijke mars' naar het einde van het regime van Assad is ingezet. Ze riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om sancties tegen het bewind te treffen. Dat kan zelfs leiden tot militair ingrijpen, aldus de minister. Haar Britse ambtgenoot William Hague zei dat landen die geen sancties willen treffen, medeverantwoordelijk zijn voor verder bloedvergieten in Syrië.

In Parijs vergaderen ruim 100 landen over de toekomst van Syrië. Het is de derde keer dat ze bijeenkomen. In een slotverklaring lieten ze weten dat er nog twee bijeenkomsten staan gepland.
In Syrië is al ruim een jaar een opstand bezig tegen het regime van Assad. Door het geweld van de kant van de regering en opstandelingen kwamen al duizenden mensen om.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie