Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Claus eist via rechter rectificatie van Story

Home

Van onze mediaredactie AMSTERDAM - Prins Claus wil rectificatie en een schadevergoeding van 25 000 gulden van het blad Story. Het roddelblad legde in een artikel dat op 5 januari verscheen, een relatie tussen de 'zelfmoord' van de vader van prins Claus en de ziekte van de prins.

Dit is volgens een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) onjuist. De vader van prins Claus is door een natuurlijke oorzaak aan een plotselinge hartstilstand overleden, aldus de RVD. Prins Claus, die in het verleden met depressies heeft gekampt, lijdt aan de ziekte van Parkinson. De prins heeft eerder stappen tegen de roddelpers ondernomen. In 1985 spande hij een zaak aan tegen het weekblad Privé, dat wist te melden dat prins Willem-Alexander in het Amsterdamse Hiltonhotel de nacht had doorgebracht 'met een blondine'. Prins Claus heeft nooit iets opgehad met de roddelpers. Hij bestempelde de paparazzi ooit als 'stakkers'.

Deel dit artikel