Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Clairy Polak winnaar Sonja Barend Award

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Critici, kenners en vakgenoten hebben een interview van Clairy Polak met een DSB-bestuurder verkozen tot het beste televisie-interview van het afgelopen jaar. Polak ontving daarvoor dinsdag in Amsterdam de Sonja Barend Award. De naamgever en voormalig tv-presentatrice Sonja Barend reikte de prijs uit.

Polak interviewde in oktober 2009 voor het actualiteitenprogramma Nova de tweede man van de DSB Bank, Hans van Goor, op de avond dat Dirk Scheringa zijn bank nog probeerde te redden. Ze probeerde bij Van Goor antwoord te krijgen op de vraag waarom mensen het geloof waren kwijtgeraakt in de bank.

Polak was met Wilfried de Jong en Jeroen Pauw genomineerd voor de Sonja Barend Award. De Jong had voor zijn programma Holland Sport een interview met Dick Advocaat; Pauw interviewde Beau van Erven Dorens.

Gedegen onderzoek

De VARA-gids had ruim honderd prominente tv-makers en mediajournalisten benaderd voor een eerste onderzoek. Tientallen professionele tv-makers of -kijkers hebben vervolgens hun stem uitgebracht op een van de interviews die op de longlist stonden. Polak, Pauw en De Jong behoorden tot de drie die het hoogst eindigden en vormden de laatste genomineerden.

Vorig jaar won Matthijs van Nieuwkerk de eerste Sonja Barend Award.

Deel dit artikel