Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cindu

Home

Cindu in Uithoorn gaat verder als chemiebedrijf. Het bedrijf verzelfstandigt de divisie Services (Hertel, technisch onderhoud) en verkoopt de transportdivisie.

Daarmee keert Cindu terug op de schreden die ooit leidden tot diversificatie. Volgens het bedrijf zijn de activiteiten van Services en Transport steeds verder van Chemie komen af te staan en begon de ooit gekozen diversificatie voor de onderdelen steeds knellender te werken. Cindu onderhandelt intussen ook over de verkoop van de Nederlandse Wegtanker Maatschappij. Deze had vorig jaar 134 miljoen omzet.

Als chemiebedrijf bezit Cindu straks twee deelnemingen van 50 procent, in Cindu Chemicals (met Hoogovens, raffinage van steenkoolteer) en Nevcin Polymers (partner Neville uit de VS, koolwaterstofharsen). De omzet van Chemie was vorig jaar 114 miljoen gulden. De onderdelen die verdwijnen zijn samen veel groter. Het is echter de bedoeling de activiteiten van het 'nieuwe' Cindu uit te breiden.

Er verschijnen voor de operatie twee nieuwe grootaandeelhouders op het toneel, de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM) en de Belgische participatiemaatschappij Sofinim. Deze krijgen een aanzienlijk deel van het belang van grootaandeelhouder C. Investment Holding in handen.

Deel dit artikel