Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Chinese gehaktballetjes

Home

Tineke Sluijter

Deze gehaktballetjes zijn lekker bij de borrel. Geef er dan een chilisausje bij. Maar ze kunnen ook bij de bami of nasi geserveerd worden. Chinese worstjes zijn te koop bij de toko. Ze lijken op de Nederlandse gedroogde boerenworstjes, maar de kruiden zijn typisch Chinees en ze smaken een beetje zoet.

De gedroogde paddestoelen in een kom leggen en overgieten met kokend water. Laat de paddestoelen een kwartiertje wellen. Paddestoelen en de Chinese worstjes in stukjes snijden. Knoflook klein snijden. Voorjaarsuitjes in ringetjes snijden. Waterkastanjes afspoelen met koud water, uit laten lekken en dan klein snijden.

In een keukenmachine het gehakt nog fijner malen. Voeg hier paddestoelen, worstjes, knoflook, voorjaarsuitjes en waterkastanjes aan toe en laat de machine nog even draaien. Meng in een kommetje rijstwijn, sojasaus, sesamolie en de maïzena tot een sausje en voeg dit bij het gehakt in de keukenmachine. De machine nogmaals laten draaien tot alles goed vermengd is.

Zet het gehakt een halfuurtje in de koelkast om iets op te stijven. Maak van het gehakt kleine balletjes -ongeveer 24 stuks. De balletjes in twee of drie porties in een stoompan bereiden. Bedek de bodem van de stoommand met een stuk bakpapier (om vastplakken te voorkomen) en laat de balletjes in tien minuten gaar worden. Serveer ze op een schaal gegarneerd met plakjes komkommer. Geef er apart een chilisausje bij.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie