Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

China straft verspreiders aanstootgevende berichten

Home

De site van het microblog Weibo, het Chinese equivalent van Twitter. © REUTERS

De regels voor gebruikers van Sina Weibo, het Chinese equivalent van Twitter, zijn aangescherpt. Onder druk van de regering worden mensen bestraft die berichten posten die als aanstootgevend worden beschouwd.

De 300 miljoen gebruikers van Sina Weibo krijgen te maken met straffen vanwege 'de verspreiding van vals nieuws', het 'onthullen van privé-informatie' en persoonlijke aanvallen op anderen.

Elke gebruiker krijgt 80 punten en verliest een aantal bij overtreding van een van de geboden. Als het aantal punten onder de 60 komt, volgt een waarschuwing. Een account wordt geschorst wanneer er geen punten overblijven.

De Chinese regering probeert met censuur een stevige greep te houden op de informatie die via het internet verspreid wordt, maar heeft moeite om microblogs als Sina Weibo te reguleren.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie