Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Centrum Rotterdam opnieuw urenlang zonder stroom

Home

© Archieffoto ANP
Update

Het centrum van Rotterdam heeft donderdag ruim 3 uur zonder stroom gezeten. Ongeveer 6000 aansluitingen hadden sinds 17.00 uur geen elektriciteit meer. Rond 20.15 uur was de storing verholpen en had iedereen weer spanning, meldde energiebedrijf Stedin.

De storing is ontstaan door een defecte kabel. Het was de vijfde grote stroomstoring dit jaar in Rotterdam. De stroom is hervat via een omleiding. Monteurs werken in de nacht van donderdag op vrijdag door om het defect op te sporen en te repareren. Voor de zekerheid zijn er noodaggregaten geplaatst.

In het getroffen gebied rondom de Koopgoot bevinden zich veel winkels en kantoren. De Koopgoot werd afgesloten voor publiek, omdat van sommige winkels de luiken niet naar beneden konden. Politieagenten en stadswachten hielden de boel in de gaten. Bij sommige parkeergarages werden de slagbomen omhoog gezet zodat automobilisten eruit konden.

De stroomstoring leidde niet tot noemenswaardige incidenten. Stedin hield er rekening mee dat mensen vast kwamen te zitten in liften. De politie zegt daarvan geen meldingen te hebben binnengekregen. De brandweer werd wel ingezet bij een woontoren in de buurt, omdat daar mensen vastzaten in de lift.

In de binnenstad was het opvallend druk in het verkeer doordat op enkele belangrijke kruispunten de verkeerslichten uitvielen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie