Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Centralebankpresident Servië stapt op

Home

De gouverneur van de centrale bank in Servië heeft ontslag genomen. Dejan Soskic stapt omdat hij niet kan leven met een wetsvoorstel dat volgens hem de onafhankelijkheid van de centrale bank bedreigt. Dat maakte hij donderdag bekend.

Het wetsvoorstel geeft de regering meer controle over de bank. De indieners zijn parlementariërs van de door de socialisten geleide regeringscoalitie, onder leiding van premier Ivica Dacic. In de regering van het Balkanland en kandidaat-lidstaat van de Europese Unie zitten naast de socialistische SPS ook de nationalistische SNS en de URS.

Nadat Soskic zijn ontslag had ingediend, gaf de centrale bank een brief vrij van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarin de internationale kredietverlener waarschuwt dat de gewraakte wet de autonomie van de bank aantast.

De EU en de Europese Centrale Bank (ECB) bekritiseerden het wetsvoorstel eerder ook.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie