Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cees Juffermans gaat naar Olympische Spelen

Home

(Novum/AP) - Shorttracker Cees Juffermans heeft zich vrijdag in het Poolse Krynica Zdroj geplaatst voor de Olympische Spelen. Bij de Europese kampioenschappen eindigde hij als zesde op de 1.500 meter. Dat resultaat was voldoende om op die afstand Nederland te mogen vertegenwoordigen in Turijn.

De 23-jarige Juffermans was bij de Olympische Spelen in 2002 (Salt Lake City) ook van de partij. Toen werd hij achtste op de 1.500 meter.

De Europese titel op de 1.500 meter ging naar de Italiaan Nicola Rodigari. Hij won voor de Belg Pieter Gysel en de Italiaan Nicola Franceschina.

Bij de vrouwen werd de Bulgaarse Evgenia Radanova Europees kampioen. Zij liet de Italiaanse Marta Capurso en Ariana Fontana achter zich. De Nederlandse Liesbeth Mau Asam eindigde als vijfde. Omdat zij geen nominatie op zak had voor de 1.500 meter, gaat zij op die afstand niet naar de Spelen. Zaterdag kan ze zich wel plaatsen voor de 500 meter. Dan moet ze de finale halen.

Deel dit artikel