CDA wil aflossen hypotheek met spaargeld stimuleren

home

ANP/ Redactie

© ANP © ANP XTRA

Het CDA wil dat huiseigenaren meer gestimuleerd worden hun spaargeld te gebruiken om de hypotheekschuld af te lossen. CDA-Tweede Kamerlid Elly Blanksma zei dat vanavond in de Tweede Kamer bij het debat over de najaarsnota, de stand van zaken op de rijksbegroting.

Vandaag bleek uit onderzoek van ING dat steeds meer woningbezitters extra geld opzijzetten om aan het einde van de looptijd hun hypotheek af te kunnen lossen.

Vanwege de enorme schuldenlast die de Nederlandse samenleving meetorst, zou het volgens het CDA verstandig zijn als huizenbezitters meer voordeel hebben bij eerder aflossen. De oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie reageerden enthousiast op het voorstel van het CDA. D66 en ChristenUnie zijn over hetzelfde onderwerp al met een initiatiefwetsvoorstel bezig.

Met name GroenLinks en D66 legden de woorden van Blanksma zo uit als ware het CDA bereid de hypotheekrenteaftrek te beperken. Volgens het CDA-Kamerlid staat die aftrekpost er echter los van. Blanksma zei enkel de vrijstelling van het eigenwoningforfait te willen uitbreiden.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie