Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

CDA wil aflossen hypotheek met spaargeld stimuleren

Home

ANP/ Redactie

© ANP © ANP XTRA

Het CDA wil dat huiseigenaren meer gestimuleerd worden hun spaargeld te gebruiken om de hypotheekschuld af te lossen. CDA-Tweede Kamerlid Elly Blanksma zei dat vanavond in de Tweede Kamer bij het debat over de najaarsnota, de stand van zaken op de rijksbegroting.

Vandaag bleek uit onderzoek van ING dat steeds meer woningbezitters extra geld opzijzetten om aan het einde van de looptijd hun hypotheek af te kunnen lossen.

Vanwege de enorme schuldenlast die de Nederlandse samenleving meetorst, zou het volgens het CDA verstandig zijn als huizenbezitters meer voordeel hebben bij eerder aflossen. De oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie reageerden enthousiast op het voorstel van het CDA. D66 en ChristenUnie zijn over hetzelfde onderwerp al met een initiatiefwetsvoorstel bezig.

Met name GroenLinks en D66 legden de woorden van Blanksma zo uit als ware het CDA bereid de hypotheekrenteaftrek te beperken. Volgens het CDA-Kamerlid staat die aftrekpost er echter los van. Blanksma zei enkel de vrijstelling van het eigenwoningforfait te willen uitbreiden.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie