Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

CDA-fractie stemt in met De Hoop Scheffer als nieuwe tweede man

Home

Van onze parlementsredactie DEN HAAG - De CDA-fractie heeft ingestemd met de bevordering van buitenland-woordvoerder Jaap de Hoop Scheffer tot vice-voorzitter. Fractievoorzitter Heerma kenschetste zijn nieuwe secondant gisteravond als een politicus met 'een sterk extern profiel' en een 'uitstekend christen-democraat'. Met De Hoop Scheffer naast zich verwacht Heerma scherper oppositie te kunnen voeren tegen het paarse kabinet. De nieuwe vice-fractievoorzitter vervangt in die functie Frans Wolters.

De voordracht van De Hoop Scheffer was een van de opvallendste elementen in de opzet voor een nieuwe, slagvaardiger organisatie van de fractie. Een zware commissie uit haar midden, bemand door Heerma, De Hoop Scheffer zelf en Kamervoorzitter Deetman, heeft het plan voorbereid. De fractie is gisteren akkoord gegaan met de voorstellen, waartoe ook de voordracht van een nieuw fractiebestuur hoorde. Het fractiebestuur zal naast Heerma en De Hoop Scheffer bestaan uit Wolters, Mateman, Van de Camp, Doelman-Pel en Esselink. Heerma zei gisteravond dat het nieuwe fractiebestuur meer dan het oude politieke sturing zal geven. “Wacht u maar af.”

Deel dit artikel