Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cd-rom 'Islamic fun': lekker schieten op Israëls tanks

Home

Van onze redactie religie & filosofie

AMSTERDAM - Een Engelse cd-rom voor islamitische kinderen vanaf vijf jaar moedigt hen aan om op Israëlische tanks te schieten.

De 'Islamic Fun!' cd-rom probeert jonge moslim de islam spelenderwijs beter te leren kennen, meldt de Britse krant The Independent.

Tussen de vissende beren, racende konijntjes en educatieve vragen over het geloof (,,Waar ontving de profeet Mohammed de eerste openbaring van de heilige koran?''), valt het spel 'The Resistance' wat uit de toon. ,,Je bent een boer in Zuid-Libanon, die zich aangesloten heeft bij het islamitisch verzet om je land en familie te beschermen tegen de zionistische invasie.''. Door multiple choice vragen goed te beantwoorden, ontvang je munitie om op de Israëliërs te schieten die in tanks over het scherm rollen. Bijvoorbeeld: ,,Wat was de misdaad van de joden van Gajber?'' Goed antwoord: 'zij verraadden de profeet'. Bonus: nieuwe kogels. Er zijn drie spelniveaus, passend bij verschillende leeftijden.

Abbas Panjawi, directeur van het bedrijf Innovative Minds, dat 'Islamic Fun!' produceert: ,,In het spel wordt niet geschoten op mensen, maar op Israëlische tanks. Het spel is niet gericht tegen een specifieke religieuze of etnische groep, ook niet tegen de joodse gemeenschap. Het leert de kinderen juist om een verschil te maken tussen jodendom en zionisme.''

Het spel is al drie jaar in de handel, maar de joodse gemeenschap ontdekte het nu pas. Panjawi zegt telefonisch bedreigd te zijn om zijn activiteiten; hij zet zich in voor een boycot van Israëlische produkten.

Een Brits-joodse organisatie oordeelt dat het spel kinderen 'haat en geweld leert', maar heeft van advocaten het advies gekregen af te zien van juridische vervolging. 'Islamic fun' zou onder de huidige wetgeving niet kunnen worden verboden.

Deel dit artikel