Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cassiers en Ten Bruggencate spil RO Theater

Home

Van onze kunstredactie ROTTERDAM - Guy Cassiers, die per 1 augustus 1998 als artistiek directeur van het Rotterdamse RO Theater aantreedt, gaat een vaste kern van tien spelers voor zijn gezelschap vormen, voor zowel bespeling in het eigen RO Theater als in de Rotterdamse Schouwburg.

De voorstellingen voor de schouwburg zullen niet gaan reizen, en drie weken achtereen in Rotterdam te zien zijn. De kleinschaliger voorstellingen in het RO Theater lenen zich wel voor tournees.

Op verzoek van het bestuur van de Stichting Theaterproduktie Rotterdam leverde Cassiers gisteren zijn beleidsplan met het nieuwe artistieke team in. Cassiers volgt de artistiek leiders en regisseurs Peter de Baan en Koos Terpstra op, die na een langdurige artistieke botsing door het bestuur werden ontslagen.

Cassiers beleidsplan is zowel bij bestuur als bij het gezelschap goed gevallen, waardoor hij nu een vaste aanstelling bij het RO Theater heeft. Naast Cassiers blijft Martin Berendse als zakelijk directeur fungeren.

Het huidige gezelschap bestaat uit zestien spelers. Van de vertrekkende acteurs zullen enkelen als gastacteur terugkeren. Als vast koppel heeft de nieuwe artistieke leider Herman Gilis en Catherine ten Bruggencate aangesteld. Ten Bruggencate was al regelmatig in het RO Theater te zien (onlangs nog als een even getergde als aanhalige 'Cleopatra' onder regie van Ivar van Urk) maar heeft na haar breuk met Toneelgroep Amsterdam en een lange zwerftocht bij verschillende theatergezelschappen, nu een vast huis in Rotterdam gevonden.

Als vast regisseur stelde Cassiers naast zichzelf Alize Zandwijk aan, afkomstig van het gezelschap Stella. Samen zullen zij vier producties per jaar doen. Cassiers begint in het volgende seizoen met Tolstoj's 'Anna Karenina'. Nu regisseert hij het Zuidelijk Toneel met 'Faust I', later volgt zijn - zelden gespeelde - 'Faust II' bij het jonge gezelschap 't Barre Land.

Deel dit artikel