Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cardiologen bezorgd om kwaliteit defibrillator

Home

Doordat controles en registratie niet goed genoeg zijn, kan niemand zeggen dat defibrillatoren compleet veilig zijn. Dat zegt de Nederlandse Vereniging voor Cardiologen (NVVC) vandaag.

De afgelopen tijd zijn er volgens voorzitter en cardioloog Martin Schalij te veel zogenoemde icd's teruggeroepen, omdat er achteraf wat mis bleek met de in het lichaam ingebrachte apparaten. 'Niemand kan zeggen dat er niets aan de hand is. Er zijn zoveel problemen, er moet iets veranderen', zegt Schalij gisteravond in het tv-programma Zembla.

Doordat draden braken of te snel sleten, moesten bij meerdere patiënten de apparaten weer worden verwijderd. Onlangs nog werden 1800 apparaten teruggeroepen.

De NVVC benadrukt dat ondanks de problemen de ICD's voor een hoop patiënten wel positieve resultaten opleveren. 'Als we echter betere tests op kwaliteit hebben en achteraf centraal registreren wat er met een patiënt gebeurt, kunnen we problemen voorkomen', aldus Schalij.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie