Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cannabis wapen tegen obesitas

Home

© THINKSTOCK

Cannabisplanten kunnen in de toekomst de basis vormen voor een nieuwe behandeling voor zwaarlijvige patiënten die risico lopen op diabetes en hart- en vaatziekten, meldt de Britse krant The Sunday Telegraph.

Wetenschappers hebben twee bestanddelen in cannabisplanten ontdekt die zorgen voor een verhoging van de hoeveelheid energie die het lichaam verbrandt, schrijft The Sunday Telegraph.

Dierenproeven hebben al aangetoond dat de bestanddelen type 2 diabetes kunnen helpen behandelen, en kunnen helpen bij de verlaging van het cholesterolniveau in het bloed en het vetpercentage in organen als de lever.

Onderzoek
Het bedrijf GW Pharmaceuticals, dat het medicijn ontwikkelt, voert momenteel klinische studies uit met 200 patiënten. We verwachten later dit jaar resultaten, zegt directeur research and development Steph Wright in de krant.

Hoewel cannabis illegaal is in het Verenigd Koninkrijk, kreeg GW Pharmaceuticals de toelating de planten te kweken in serres in het zuiden van Engeland.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie