Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cameramannen mishandeld bij Ibn Ghaldoun, hekken op slot door actiegroep

Home

redactie

Een jongen valt een cameraman aan bij de Ibn Ghaldounschool. Om het hek van de school zijn door een actiegroep kettingsloten gehangen. Aanwezige jongeren reageerden agressief op die actie en keerden zich tegen de aanwezige media. © ANP
Update

Twee cameramannen van RTL en SBS6 zijn dinsdagochtend mishandeld bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam waar examenfraude is geconstateerd. Een jongere die van het schoolplein kwam sloeg de SBS-cameraman in het gezicht. Hij is gewond geraakt en doet aangifte. De RTL-man is geschopt. Op GeenStijl staan bewegende beelden van het incident.

Om het hek van de school zijn door een actiegroep kettingsloten gehangen. Aanwezige jongeren reageerden agressief op die actie en keerden zich tegen de aanwezige media. Inmiddels zijn de leerlingen via de achterkant van de school naar binnen.

Actievoerders van de actiegroep Identair Verzet hadden de kettingsloten om de hekken van de Ibn Ghaldounschool gehangen.

De politie bevestigt dat sprake is van een protest. Zij onderzoekt wat er precies is gebeurd en kijkt wie er verantwoordelijk is voor de actie. De school heeft de politie nog niet ingeschakeld en de politie heeft de sloten niet verwijderd, laat een woordvoerder weten.

De actievoerders noemen de school, waar onlangs 27 eindexamens werden gestolen, een 'abces in het Rotterdamse onderwijs'. Een spandoek aan de toegangspoort van de school stelt: 'Wij doen wat de politiek zou moeten doen'. Oftewel sluiting.

Volgens één van de actievoerders die zich bekend maakte als Jacob, zijn de sloten 'zo goed als onbreekbaar en slechts met zwaar materieel te openen'. De actiegroep laat weten dat deze actie de eerste is in een reeks. Wat dat voor acties zullen zijn, wil Jacob liever niet kwijt. 'Dan kan er een stokje voor gestoken worden door mensen die het niet met ons eens zijn.'

Peter de Graaf van het landelijke Identitair Verzet steunt de actie en hoopt dat vervolgacties 'geweldloos en binnen de wet blijven'. Identitair Verzet is van mening dat de leerlingen geen recht hebben om opnieuw examens te maken. De leerlingen van de in opspraak geraakte school begonnen maandag aan het opnieuw maken van de eindexamens die zijn gestolen.

De landelijke groep verzet zich tegen ' de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit', zo stelt ze op de website. 'We hebben een aantal borrels met jongeren gehad in Rotterdam en Haaglanden en hen opgeroepen om voor hun eigen rechten op te komen. Dat hebben ze erg letterlijk genomen', concludeert De Graaf.

Lees verder na de advertentie
Hekken bij de Idn Ghaldounschool © ANP
© anp
© ANP
© anp
© anp

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie