Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Californië verbiedt diefstal 25 gratis kranten

Home

LOS ANGELES (ANP) - Wie in de Amerikaanse staat Californië 25 gratis kranten tegelijk meeneemt, loopt het risico voor diefstal te worden opgepakt. Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft zondag een wet daarvoor ondertekend, die op 1 januari van kracht wordt. Dat heeft zijn bureau maandag bekendgemaakt.

Californië wil zo de vrijheid van meningsuiting beschermen. ,,De persvrijheid is een van de kostbaarste vrijheden die de Amerikanen hebben. Wij moeten zorgen dat niemand anderen kan beroven van hun rechten volgens het eerste amendement'', aldus Schwarzenegger. Het eerste amendement op de Amerikaanse grondwet waarborgt de vrijheid van meningsuiting.

Wie op diefstal van ten minste 25 gratis kranten wordt betrapt, kan een boete van 500 dollar krijgen of tien dagen diefstal. In november 2002 stal een politicus uit de regio San Francisco meer dan duizend exemplaren van een gratis krant, die hem slechtgezind was.

Deel dit artikel