Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bush junior uit steun voor Romney tussen neus en lippen door

Home

Redactie

Oud-president George W. Bush. © reuters

'Ik ben voor Mitt Romney'. Dat riep voormalig Republikeins president George Bush junior na een speech over mensenrechten die hij in een hotellobby in Washington DC hield. Na afloop wandelde Bush naar de lift. Vlak voor de deuren zich sloten, riep hij zijn voorkeur naar de aanwezige journalisten.

Bush' laconieke steunbetuiging is niet echt een verrassing. Romney is de enige deelnemer voor de Republikeinen die nog in de race is voor de nominatie als presidentskandidaat. Zijn ouders, ex-president George H. W. en Barbara Bush, lieten al in maart weten op Romney te zullen stemmen.

Het was voor het eerst in lange tijd dat Bush junior weer in de openbaarheid te zien was. De voormalig president, die het ambt in 2009 overdroeg aan de huidige president Barack Obama, vermeed de schijnwerpers tot nu toe zo veel mogelijk.

Impopulair
Bush junior was bij zijn vertrek uit het Witte Huis erg impopulair onder de Amerikaanse bevolking. Velen beschuldigden hem van de slechte toestand waarin de economie zich bevond, en de torenhoge staatsschuld waar het land mee kampte.

Na zijn vertrek oordeelden de Amerikanen weer milder over hun voormalig leider. Maar Bush verkoos zich op de achtergrond te houden, en werkte aan zijn memoires. Die verschenen eind 2010.

Romney liet in een reactie blij te zijn met de steun van Bush. 'Net als met die van zijn vader', aldus een woordvoerder van de kandidaat.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie