Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Buma: 'Moeilijk om homovoorlichting te verplichten'

Home

Redactie

Lijsttrekkers Jolande Sap (Groenlinks) (L) en Sybrand van Haersma Buma (CDA) in debat met elkaar over de langstudeerdersboete tijdens het lijsttrekkersdebat met studenten. © anp

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma vindt dat scholen eigenlijk niet verplicht zouden moeten worden om voorlichting over homoseksualiteit te geven. 'Ik vind het moeilijk om te verplichten', zegt Buma in een interview met jongerenkrant 7Days.

'Ik vind dat een school zelf moet beseffen hoe belangrijk het is om er goede voorlichting over te geven. We geven al zo veel regels aan scholen', aldus de CDA-lijsttrekker.

De Tweede Kamer heeft lang aangedrongen op de verplichte voorlichting. Die komt er naar verwachting later dit schooljaar, maar dat is later dan aanvankelijk de bedoeling was.

Buma twijfelt niet over het belang van de voorlichting, wel over het nut van de verplichting. 'Je hebt er niks aan als scholen met een zuur gezicht voorlichting gaan geven terwijl ze dat eigenlijk niet willen.'

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie