Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Budget op: klanten van Achmea niet meer behandeld

Home

ANP/Redactie

Update

Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk behandelt dit jaar geen patiënten meer die verzekerd zijn bij Achmea. Het budget voor die verzekeraar is sinds vorige week op, zo liet een woordvoerster van het ziekenhuis weten. Alleen mensen die bij de spoedeisende hulp aankloppen en patiënten die al stonden ingepland, worden nog geholpen.

Verzekeraars en ziekenhuizen spreken met elkaar af hoeveel behandelingen er worden vergoed. Nu dat aantal is bereikt, wil het TweeSteden ziekenhuis niet opdraaien voor de extra kosten. Achmea wil niet meer budget toekennen. 'We spreken in Nederland met elkaar af dat zorgkosten niet te veel mogen groeien', aldus een woordvoerster. 'Dan moeten we ons daar ook aan houden.'

Volgens Achmea komt het vaker voor dat ziekenhuizen het budget overschrijden. Ze betalen de extra kosten dan zelf. Dat een ziekenhuis besluit om patiënten niet te behandelen om budgettechnische redenen is nieuw, bevestigt ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Het TweeSteden is ontevreden met het budget van Achmea. Dat zou lager zijn dan van andere verzekeraars. Achmea wijst erop dat het ziekenhuis daar zelf mee akkoord is gegaan. 'Ook hun handtekening staat eronder,' aldus de woordvoerster. 'Ze hadden zelf maatregelen moeten treffen.'

De afgelopen week heeft het TweeSteden al een aantal patiënten geweigerd. Voor hen was wel plaats, maar ze worden pas in het nieuwe jaar behandeld. Ook Achmea heeft al een aantal telefoontjes gehad van verontruste klanten. Die zijn doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de regio.

Het ziekenhuis heeft in november gewaarschuwd dat het einde van het budget in zicht was en dat het niet van plan was meer te betalen. Beide partijen hebben vandaag overleg om te zoeken naar een oplossing.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de verzekeraars en de ziekenhuizen hebben afgesproken dat de budgetten voor 2012 niet stijgen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie