Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bruins Slot hoogste ambtenaar OCW

Home

Het kabinet heeft H. Bruins Slot benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen. R. Kerstens wordt directeur-generaal primair- en voortgezet onderwijs.

Bruins Slot (52) is momenteel hoofddirecteur van de Informatie Beheer Groep. Van 1978-1998 was hij burgemeester van respectievelijk de gemeenten Winsum, Zeewolde, Ridderkerk en Apeldoorn.

Kerstens (46) heeft de afgelopen tijd gewerkt als plaatsvervangend secretaris-generaal. Ook in zijn nieuwe functie blijft hij verantwoordelijk voor de reorganisatie van het ministerie die een jaar geleden is ingezet

De 43-jarige M. Rafael wordt de nieuwe minister van binnenlandse zaken, arbeid en sociale zaken van de Nederlandse Antillen. Zij volgt L. George-Wout op, die vorige week opstapte uit onvrede over de trage besluitvorming rond de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet-Pourier.

Bert Keizer, de arts en schrijver die bekendheid verwierf met zijn boek Het refrein is Hein en van wie binnenkort een overzicht van leven en denken van Ludwig Wittgenstein verschijnt, is benoemd tot Distinguished Millenial Visiting Fellow of King's College in Londen, in het kader van King's College Millenial Festival of Medicine.

Burgemeester N. van den Broek-Laman Trip (63) van Heemstede gaat vervroegd met pensioen. Zij zal de koningin verzoeken haar per 1 juni volgend jaar ontslag te verlenen. Haar ambtsperiode zou tot juli 2002 lopen.

Van den Broek-Laman Trip blijft wel Eerste Kamerlid voor de VVD.

Deel dit artikel