Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Broers en zussen Roma-meisje Maria uit huis geplaatst

Home

Moeder Sasha Ruseva met een van Maria's zusjes © ap

De meeste broertjes en zusjes van het 4-jarige Roma-meisje Maria zijn uit huis geplaatst door de Bulgaarse autoriteiten. Maria werd 2 weken geleden aangetroffen in een Roma-kamp in Griekenland, waar ze bij mensen woonde die niet haar ouders waren. De zoektocht naar de echte ouders van het blonde meisje werd wereldnieuws.

Vorige week bleek uit een DNA-test dat ze thuishoorde bij een Roma-familie in Bulgarije. Televisiebeelden van dat gezin zorgden echter voor ophef. De kinderen leefden in diepe armoede, waren slecht gekleed, sliepen op de grond en spraken nauwelijks Bulgaars.

Vier van de kinderen gaan naar een pleeggezin, twee andere naar een Bulgaars opvanginstituut. Nog eens twee kinderen zijn boven de 18 en vallen niet meer onder de bescherming van de autoriteiten.

Maria zelf is opgevangen door een liefdadigheidsinstelling in de Griekse hoofdstad Athene. Naar haar biologische moeder Sasha Ruseva loopt nog een onderzoek. De vraag is of zij betaald heeft gekregen om Maria af te staan aan het Griekse stel. Ruseva ontkent dit.

Lees verder na de advertentie
Maria © AP
© ap
© afp


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel