Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Britse artsen willen roken in auto verbieden

home

Redactie

© Thinkstock

De Britse artsenorganisatie BMA wil een wettelijk verbod op roken in de auto. Ze doen hun oproep nadat ze de risico's ervan hebben onderzocht. Daaruit blijkt dat de giftige stoffen waaraan mensen in een auto met een rokende inzittende worden blootgesteld, tot 23 keer hoger liggen dan in een rokerige bar.

Andere belanghebbenden vinden een verbod te ver gaan, maar zeggen dat er andere mogelijkheden zijn om het roken in de auto aan banden te leggen. Daarbij zou het kunnen gaan om een bewustwordingscampagne in de media. Die is onlangs van start gegaan in Wales, waar de komende drie jaar wordt gekeken of het een effectief middel is.

Unicum
Een wettelijk verbod op roken in auto's zou een unicum zijn. In delen van Canada, Australië en de Verenigde Staten zijn wel wetten van kracht die het roken in de nabijheid van kinderen aan banden leggen. Volgens de Britse artsenorganisatie is een algeheel verbod voor de politie makkelijker te handhaven en zou het ook de afleiding tegengaan die bestuurders ondervinden bij het roken van een sigaret.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.