Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Britse artsen willen roken in auto verbieden

Home

Redactie

© Thinkstock

De Britse artsenorganisatie BMA wil een wettelijk verbod op roken in de auto. Ze doen hun oproep nadat ze de risico's ervan hebben onderzocht. Daaruit blijkt dat de giftige stoffen waaraan mensen in een auto met een rokende inzittende worden blootgesteld, tot 23 keer hoger liggen dan in een rokerige bar.

Andere belanghebbenden vinden een verbod te ver gaan, maar zeggen dat er andere mogelijkheden zijn om het roken in de auto aan banden te leggen. Daarbij zou het kunnen gaan om een bewustwordingscampagne in de media. Die is onlangs van start gegaan in Wales, waar de komende drie jaar wordt gekeken of het een effectief middel is.

Unicum
Een wettelijk verbod op roken in auto's zou een unicum zijn. In delen van Canada, Australië en de Verenigde Staten zijn wel wetten van kracht die het roken in de nabijheid van kinderen aan banden leggen. Volgens de Britse artsenorganisatie is een algeheel verbod voor de politie makkelijker te handhaven en zou het ook de afleiding tegengaan die bestuurders ondervinden bij het roken van een sigaret.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie