Brits leger zet 3500 militairen in tijdens Spelen

home

De olympische ringen in Richmond Park in Londen. © AP

Het Britse leger zet tijdens de Olympische Spelen in Londen 3500 extra militairen in voor de beveiliging. Dat gebeurt omdat het ingehuurde beveiligingsbedrijf G4S niet voldoende personeel kan leveren. Dat bevestigde het Britse ministerie van Defensie donderdag.

Door de extra inzet zullen bij elkaar 17.000 militairen bij het sportevenement betrokken zijn. Volgens minister Philip Hammond trekt de inzet een spoor in zijn organisatie, maar is het ,,verstandig'' om de veiligheid te waarborgen.

Ook elders in Engeland groeien de zorgen over de veiligheid en infrastructuur tijdens de Olympische Spelen. In de nacht van woensdag op donderdag verscheen een onafhankelijk rapport waarin de onderzoekers concluderen dat de extra personeelsleden op de Londense luchthaven Heathrow onvoldoende zijn voorbereid op het grote aantal passagiers dat hun te wachten staat.

De Britse regering heeft in totaal ruim 660 miljoen euro uitgetrokken voor de beveiliging van de Spelen. Voor dat geld worden bij elkaar 40.000 mensen ingezet. Behalve de militairen zijn dat politiemensen, speciale particuliere beveiligers en onbetaalde vrijwilligers.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie