Brinkman wil dat politici 'verklaring van eerlijkheid' tekenen

home

Redactie

Lijstrekker Hero Brinkman van het Democratisch Politiek Keerpunt tijdens de presentatie in Nieuwspoort van de visie van de DPK over de aanpak van de huidige crisis in Europa en in Nederland, half augustus. © anp
Update

Lijsttrekker Hero Brinkman van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) wil dat elke lijsttrekker voorafgaand aan de verkiezingscampagne een eerlijkheidsverklaring tekent. Politici zouden die, aldus Brinkman, 'plechtig moeten ondertekenen'.

De lijsttrekker ergert zich namelijk 'groen en geel' aan alle 'loze beloften' van politici, zei hij vanmorgen tegen de NOS. Zelf zegt Brinkman nooit iets te beloven dat niet klopt. De lijsttrekker riep ook media op om te controleren of de feiten, zoals gebezigd door politici, wel kloppen.

Brinkman zei er verder van overtuigd te zijn DPK 3 tot 5 zetels zal gaan halen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. 'Daar wil ik een weddenschap over afsluiten.' De lijsttrekker voegde eraan toe dat de peilingen, waarin DPK schommelt tussen nul en één zetels, niet te vertrouwen zijn.

Brinkman stapte in maart van dit jaar uit de fractie van de PVV, na onenigheid over de lijn van die partij. Korte tijd was hij leider van de Onafhankelijke Burger Partij, totdat die fuseerde met Trots op Nederland.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie