Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Breivik ontvangt behalve haat- ook liefdesbrieven

Home

Redactie

Een foto van Breivik uit 2008. © afp

De extreem-rechtse moordenaar Anders Breivik heeft in de gevangenis in Oslo de haatbrieven en rekeningen mogen inzien die de afgelopen maanden voor hem bij de gevangenis zijn bezorgd. Maar ook de liefdesbrieven die zijn gestuurd mag hij nu lezen, meldt de Noorse zender TV2.

De Noorse politie heeft Breivik, in twee delen, al 200 tot 300 brieven doen toekomen. Ze zijn geschreven door Noren maar ook door buitenlanders. Mensen zouden Breivik willen helpen en hem 'willen redden'. Sommige vrouwen verklaren hem de liefde. De 32-jarige Breivik mocht eerder geen post ontvangen omdat hij in eenzame opsluiting zat. Nu krijgt hij enkel de brieven onder ogen die volgens de politie het onderzoek geen schade toebrengen.

Ondanks dat Breivik al sinds twee maanden niet meer in eenzame opsluiting zit, is er in feite niet veel aan zijn situatie veranderd, omdat hij de enige is met maximale beveiliging in de Lla-gevangenis, ten westen van Oslo. Breivik mag vanaf maandag ook weer televisie kijken en kranten lezen. Half november verlengde de rechter het verbod op het ontvangen van bezoek met acht weken.

Op 22 juli liet Anders Breivik een bom ontploffen bij overheidsgebouwen in het centrum van Oslo, waarbij 8 mensen omkwamen. Daarna richtte hij, verkleed als agent, een bloedbad aan op het eiland Utoya, waar toen een jeugdkamp van de Noorse arbeiderspartij aan de gang was: 69 mensen kwamen daarbij om het leven.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie