Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Brand in shoarmazaak verwoest woningen

Home

Shoarma City aan de Verlengde Hereweg, Groningen © Google Streetview
Update

Een pand aan de Verlengde Hereweg in Groningen is vanochtend vroeg verwoest door een grote brand. Het was een tijd onduidelijk of er slachtoffers waren, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval. Het vuur brak even na 4 uur uit in een shoarmazaak en sloeg over naar twee bovenliggende woonlagen, zo meldde de brandweer vandaag.

Zo'n 10 omliggende woningen werden door de politie uit voorzorg ontruimd. Zeven bewoners werden opgevangen op het hoofdbureau van de politie aan de Rademarkt. Een aantal van hen is door ambulancepersoneel onderzocht omdat ze rook hadden ingeademd. In overleg met de gemeente kunnen de meeste bewoners waarschijnlijk spoedig terug naar hun huis.

Rookschade
Hoewel het vuur relatief snel onder controle was, kon de brandweer de woningen boven de winkel niet meteen betreden vanwege de enorme hitte. Bij de brand kwam veel rook vrij, die zich snel verspreidde over het zuidelijke deel van de stad. Brandweer en politie gaven het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Een aantal omliggende panden heeft lichte rookschade opgelopen. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Het is de vierde grote brand in korte tijd in de Groningse binnenstad, waarbij een reeks van appartementen en studentenkamers in vlammen opgingen. Tientallen mensen moesten hun huizen tijdelijk verlaten. In twee gevallen was de brand ontstaan door kortsluiting in een hennepkwekerij. Dat leidde tot een oproep van burgemeester Peter Rehwinkel aan de Groningse bevolking om de politie in te seinen als er ook maar het kleinste vermoeden is van illegale hennepteelt.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie