Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Brabant: Stop bouw geitenstal voor gezondheid

Home

Archieffoto. © ANP

Vanwege het risico voor de volksgezondheid moet uit voorzorg worden gestopt met de bouw van een geitenstal in het dorpje Zeeland (gemeente Landerd). De provincie Noord-Brabant noemt dat woensdag het belangrijkste argument voor het bijzondere verzoek aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) om de bouwvergunning te vernietigen die de gemeente Landerd heeft verleend.

Toen de gemeente de bouwvergunning in 2010 verleende werd er in Brabant een bouwstop voor geitenhouderijen afgesproken.

Juristen die de gemeente en provincie hebben geadviseerd, verschillen van mening of vernietiging van de vergunning mogelijk is. De adviseur van de gemeente noemde vernietiging onhaalbaar. De landsadvocaat die de provincie adviseerde, ziet één gaatje omdat de gemeente wist dat er een bouwstop was voorzien.

In een brief aan de minister hamert de provincie op het gevaar van de Q-koorts: 'De gemeente heeft in haar besluit op geen enkele wijze blijk gegeven dat de uitbraak van Q-koorts in de belangenafweging is betrokken. Brabantse burgers moeten kunnen vertrouwen op uitvoering van besluiten van de overheid. Met de bouw van deze nieuwe geitenstal wordt het vertrouwen daarin ernstig geschaad. Wij vinden in deze zaak de belangen van mensen die de gevolgen van Q-koorts dagelijks voelen belangrijker.'

De bouw van de geitenstal is inmiddels vergevorderd. Het bedrijf wil groeien tot ruim 2600 geiten. Er staan verschillende woonhuizen in de buurt.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie