Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Brabant houdt eigen discussie over schaliegas

Home

redactie

Een boortoren in de Amerikaanse staat Pennsylvenia © ap

Noord-Brabant is van plan om na de zomer in de provincie een brede maatschappelijke discussie over nut en noodzaak van schaliegas te organiseren. De provincie schrijft dat in de brief aan het ministerie van Economische Zaken, waarin namens drie provincies de deelname aan het overleg over het lopende onderzoek naar de risico's van schaliegas wordt opgezegd.

'Wij zijn van oordeel dat wel of geen winning van schaliegas in Nederland gestoeld zou moeten zijn op een brede maatschappelijke discussie over nut en noodzaak en over de transitie naar duurzame energie', schrijft de provincie.

Brabant, Zeeland, Limburg verlieten het overleg met het ministerie deze week samen met de gemeenten Boxtel en Noordoostpolder, Schaliegasvrij Nederland en Milieudefensie. De partijen zijn boos vanwege geheimzinnigheid over de eerste resultaten van het onderzoek.

Brabant publiceerde vrijdag ook een visie over benutting van de bodem. Tussen in totaal 10 mogelijkheden, staat schaliegaswinning op een ranglijst van acceptabel tot onaanvaardbaar op een lage 8e plaats nog lager dan opslag van gas.

Deel dit artikel