Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Brabant geeft ambulance aan Marokkaans ziekenhuis

Home

(Novum) - Een ziekenhuis in Marokko krijgt volgende week maandag een volledig ingerichte ambulance aangeboden door de provincie Noord-Brabant. De directeur van ziekenhuis Centre Provincial D'Hemodialyse Al Hoceima neemt de auto in Den Bosch in ontvangst en zal er zelf mee naar Marokko rijden, meldt de provincie woensdag.

Statenleden, ambtenaren, Brabantse burgemeesters en leden van de Brabantse initiatiefgroep Marokko maakten vorig jaar een studiereis naar Marokko. Daar ontdekten zij naar eigen zeggen dat het vervoer voor patiënten in verschillende gebieden nog veel te wensen over laat. "Om ziekenhuizen te bereiken zijn de mensen vaak aangewezen op een tractor, vrachtwagenbus of soms zelfs op een muilezel." Hierdoor worden mensen volgens de provincie vaak te laat geholpen.

De ambulance is ingericht voor het verlenen van spoedeisende hulp. De ambulance voor het ziekenhuis wordt overgedragen aan de Stichting Marokkaanse Gemeenschap Eindhoven.

Deel dit artikel