Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

BP koopt belang Chevron in raffinaderij Pernis

Home

(Novum/Betten) - BP koopt het resterende belang van 31% in Netherlands Refining Company (Nerefco) in Pernis van Texaco Nederland, een dochterbedrijf van Chevron. BP bezat al 69% van de aandelen. Dit hebben BP en Chevron maandag bekendgemaakt.

De Britse oliemaatschappij betaalt voor Nerefco ongeveer USD 900 miljoen. De overnamesom is exclusief werkkapitaal en de voorraden hydrocarbon. BP neemt van Chevron ook het belang van 31% in een nabijgelegen windmolenpark over, evenals het belang van 22,8% in de olieterminal TEAM en een aantal pijpleidingen.

Naar de verwachting van Chevron zal de transactie in het eerste kwartaal van 2007 worden afgerond. De defintieve overname is nog onderhevig aan de noodzakelijke goedkeuringen. Na afronding van de transactie zal Nerefco Refinery voor 100% in handen zijn van BP.

Nerefco heeft een capaciteit van 400.000 vaten per dag. BP zegt dat de overname geen gevolgen zal hebben voor de dagelijkse gang van zaken bij Nerefco, noch voor het personeelsbestand.

Deel dit artikel