Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bosbrand in Spanje eist vierde dodelijke slachtoffer

Home

Redactie

Brand nabij Altemporada © afp
Update

De grote bosbrand in de Spaanse regio Catalonië, op de grens met Frankrijk, is nog steeds niet onder controle en heeft inmiddels een vierde slachtoffer geëist. Het is een 64-jarige Fransman die gisteren zwaargewond raakte, nadat zijn auto door vlammen was ingesloten. Dat maakten de Catalaanse autoriteiten vandaag bekend.

Verder zijn een 60-jarige man en een 15-jarig meisje overleden toen ze werden ingesloten door de vlammen en van een klif in zee vielen. Een oudere man stierf aan een hartaanval toen hij hielp bij het bestrijden van het vuur. Een Fransman werd in zijn auto door de vlammen ingesloten en raakte zwaargewond. Ongeveer honderd mensen raakten lichtgewond.

Vakantiekamp
De brand, die ongeveer 6000 hectare bosgebied verwoestte, bedreigde ook een zomervakantiekamp. 74 kinderen en 17 volwassenen werden op een militaire basis in veiligheid gebracht.

De snelweg A9, die veel door vakantieverkeer wordt gebruikt, is bij de grens tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen dicht vanwege de bosbranden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

Sterke wind
Het bestrijden van de brand wordt bemoeilijkt door de sterke wind. Blushelikopters kunnen daardoor hun werk niet doen. Afgelopen winter was in Spanje de droogste in zeventig jaar. In Valencia ging eerder deze maand al 50.000 hectare bos in vlammen op.

Lees verder na de advertentie
© afp
© afp
© afp
© afp

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie