Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Borghouts en Jansen commissaris

Home

Van onze verslaggever

DEN HAAG - Harry Borghouts wordt de nieuwe commissaris van de koningin in Noord-Holland. Geert Jansen wordt zijn collega in Overijssel. Dat heeft het kabinet vrijdag, in de lijn der verwachting, besloten.

H.C.J.L. Borghouts (59), nu nog secretaris-generaal bij het ministerie van justitie, volgt Jos van Kemenade op, die met pensioen is gegaan.

Tot deze week had Borghouts minister Tineke Netelenbos als concurrent. Die laatste trok zich echter woedend terug als kandidaat, toen bekend werd dat de staten van Noord-Holland haar niet bij het kabinet hadden voorgedragen.

Borghouts is de eerste commissaris van de koningin die lid is van GroenLinks. Hij staat als lijstduwer voor die partij op de dertigste plaats op de kandidatenlijst. De benoeming gaat op 17 juni in.

G.J. Jansen wordt de nieuwe commissaris van de koningin in Overijssel. Geert Jansen (55) is lid van het CDA.

Sinds 1995 is hij voorzitter van het regionaal openbaar lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Daarvoor was hij onder meer directeur-generaal openbaar bestuur bij het ministerie van binnenlandse zaken.

Jansen volgt Jan Hendrikx op, die per 1 juni met vervroegd pensioen gaat.

Deel dit artikel