Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bondspresident Gauck houdt 5 mei-lezing

Home

Bondspresident Gauck. © ap

De Duitse Bondspresident Joachim Gauck houdt dit jaar op Bevrijdingsdag de 5 mei-lezing. De net benoemde Bondspresident zal dat doen in de Grote Kerk van Breda, maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei vandaag bekend. In Breda vindt de aftrap plaats van de nationale viering van de bevrijding.

De viering begint elk jaar in een andere provincie en dit jaar is dat Noord-Brabant. De specifieke invalshoek voor 2012 is 'Vrijheid geef je door'. Tijdens de jaarlijkse 5 mei-lezing gaat de spreker dieper in op het onderwerp vrijheid, zowel in Nederland als daarbuiten.

Aanvankelijk zou Christian Wulff de lezing houden. Hij trad in februari af als Bondspresident van Duitsland nadat hij verdacht werd van corruptie. Het Nationaal Comité is bijzonder verheugd dat Gauck als nieuw aangetreden Bondspresident ook de uitnodiging aannam.

In 1995 was koningin Beatrix de eerste die de 5 mei-lezing uitsprak. Latere sprekers waren onder anderen prins Willem-Alexander, oud-premiers Ruud Lubbers en Wim Kok, en Jaap de Hoop Scheffer, oud-secretaris-generaal van de NAVO.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie