Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bomvol Museumplein viert oud en nieuw

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Tussen de 40.000 en 45.000 mensen hebben het oudejaarsfeest op het Museumplein in Amsterdam bijgewoond. Het plein was daarmee zo goed als vol. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij, die het evenement organiseerde, laten weten.

Hoofdact van het feest was Marco Borsato. Verder traden de finalisten van de televisietalentenjacht Popstars en sopraan Barbara Hannigan op. De presentatie was in handen van Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas. SBS6 zond het evenement live uit op tv.

Het grootste oudejaarsfeest van Amsterdam vond voor het eerst plaats op het Museumplein. Eerder gebeurde dat op de Dam. Die heeft echter slechts plek voor 30.000 mensen en was de afgelopen jaren overvol. Daarom verhuisde het evenement dit jaar naar het grotere Museumplein.

Beveiligers

Omdat de capaciteit op die locatie ook niet onbeperkt is, had de organisatie hekken neergezet. Daarmee kon zij het plein afsluiten als het te vol zou worden. Dat was niet nodig, hoewel er niet meer heel veel mensen bij konden.

De veiligheidsmaatregelen waren streng. Particuliere beveiligers fouilleerden bezoekers. Die mochten geen vuurwerk of glaswerk meenemen. Er waren geen incidenten.

Deel dit artikel