Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Boerebach eindelijk weer kampioen

Home

Loek Laurman

Met DOVO is het toch nog goed gekomen. Op het allerlaatste moment. De doelpunten vielen zaterdag tegen het einde van de wedstrijd en de winst op GVVV (2-1) in de slotronde van de competitie was goed voor het kampioenschap van de hoofdklasse B.

Een titel met de hakken over de sloot. Aan het eind van een seizoen dat tot begin april voor DOVO probleemloos leek te verlopen. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht als er eens niet werd gewonnen. Maar in het Paasweekeinde gingen met twee onbesliste duels ineens vier punten verloren Daarna liep ook de thuiswedstrijd tegen staartclub VVGZ op een fiasco uit (1-2). En met de teleurstellende resultaten tegen Heerjansdam en Kozakken Boys, beide 1-1, was de geruststellende voorsprong op het Zeeuwse Hoek (10 punten), dat in de laatste maanden nauwelijks een misstap beging, ineens geslonken tot de kleinst mogelijke marge. Blessures dreigden de Veenendalers toch op te breken.

Dat was dus een spannende aangelegenheid in de veelbesproken derby. Er moest gewonnen worden, want met elke andere uitslag zou de titel wel eens naar Hoek kunnen gaan. Een terechte veronderstelling. Bij het begin van de tweede helft mochten de Zeeuwen zaterdag zelfs eventjes in 'het ultieme wondertje' geloven. Ze stonden tegen Volendam op ruime voorsprong (4-0), terwijl er zich in de Gelderse Vallei nauwelijks doelkansen aandienden. Het bleef er lang 0-0. Tot Michel Boerebach ongeveer een kwartier voor tijd de bal uit een vrije schop van ver buiten het strafschopgebied diagonaal naar de bovenhoek stuurde.

Als prof heeft Boerebach al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen. Hij speelde met Go Ahead Eagles, PSV en Roda JC in binnen- en buitenland. Daar maakte hij vele fraaie doelpunten uit vrije schoppen. Maar bij de amateurs was hij zaterdag toch even de kluts kwijt. In de nadagen van zijn carrière was hij op weg naar zijn eerste titel sinds de junioren. Bijna was dat feestje nog aan zijn neus voorbij gegaan ook, maar tot zijn opluchting zag hij vlak voor tijd Berto Smit de bal naast het verlaten DOVO-doel plaatsen.

Direct verantwoordelijk voor het zevende afdelingskampioenschap van DOVO is Rob MacDonald. Met het behalen van het diploma Coach Betaald Voetbal was het toch al de week van het succes voor de Brit. ,,Hij heeft discipline gebracht en de jongens geleerd voor elkaar te werken'', prijst Jan de Jong als technisch directeur zijn winnende trainer. Elementen die voorheen in het spel van DOVO vaak ontbraken. Dit jaar overheersten ze ten koste van de speelse kwaliteiten. Als bewaker van de speelse huisstijl en de continuïteit kijkt Jan de Jong over de seizoenen heen. Als opvolger van MacDonald heeft hij voor het volgende seizoen zijn vertrouwen al geschonken aan iemand uit de eigen school. Met Bert van Sas, nu nog trainer van Huizen, terug naar het voetbal met een frivoler aanzien.

Maar eerst mag DOVO nog proberen de nacompetitie te winnen van Noordwijk en IJsselmeervogels.

Deel dit artikel