Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

BNP wil Italiaanse bank BNL kopen

Home

(Novum/Betten) - BNP Paribas, een financiële dienstverlener, koopt ongeveer 48% van het aandelenkapitaal van Banca Nazionale del Lavoro (BNL) voor EUR 2,925 per aandeel. Dat schrijft BNP Paribas zaterdag in een persbericht op haar website. De waarde van het belang in de Italiaanse bank is EUR 4,3 miljard. De aandelen waren in handen van dertien grote aandeelhouders.

Vervolgens zal BNP Paribas een openbaar bod lanceren op de rest van de aandelen in de 93 jaar oude BNL voor dezelfde prijs van EUR 2,925 per aandeel. Dit waardeert Banca Nazionale del Lavoro op EUR 9 miljard. De voorgestelde transactie is voorgelegd aan de Bank van Italie.

De voorwaardelijke overeenkomst werd gesloten nadat een andere bieder, verzekeraar Unipol Assicurazioni, voor de tweede keer bot ving op een poging om het in Rome gevestigde BNL te kopen. Unipol probeerde BNL weg te houden uit de handen van de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), na een onaangekondigd overnamebod van die bank.

Unipol en de andere aandeelhouders die overeenkwamen om hun belang aan BNP Paribas te verkopen, behouden het recht zich van de overeenkomst terug te trekken en aan een eventuele hogere bieder te verkopen. Maar BBVA, dat een nieuw bod voor BNL heeft overwogen, verkoopt haar 14,7%-belang nu ook aan de Fransen.

Deel dit artikel