Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bleker ziet meer kansen op Duitse landbouwmarkt

Home

ANP/Redactie

Minister Henk Bleker (R), hier met de burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit (L), de Duitse minister van Landbouw Ilse Aigner (2e van L) en 'Frau Antje'. © epa

De Nederlandse boeren en tuinders leveren een grote bijdrage om de economie uit het slop te trekken, zei staatssecretaris Henk Bleker vandaag tijdens de Grüne Woche, een grote landbouwbeurs in Berlijn. De agrarische export steeg vorig jaar met 9 procent naar 72,8 miljard euro. Daarvan ging 18,8 miljard naar Duitsland, en dat is wat Bleker betreft niet genoeg.

De Nederlandse bedrijven richten zich vooral op de aangrenzende Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Bleker ziet nog kansen in Zuid-Duitsland. Uit een rapportage van de ambassade blijkt dat dit geen eenvoudige opgave is. In het zuiden van Duitsland is de landbouw kleinschalig en traditioneel en de eigen streekproducten staan hoog aangeschreven. Een stevige campagne lijkt geboden om het imago van Nederland bij te stellen.

Het ministerie van Economische Zaken zet in samenwerking met het bedrijfsleven een steunpunt op in München om de export naar Zuid-Duitsland te stimuleren.

Nederland is de belangrijkste buitenlandse leverancier van agrarische producten in Duitsland. Ons land is sinds 1953 vertegenwoordigd op de Grüne Woche. Nederland zal in het jubileumjaar 2013 extra groot uitpakken in Berlijn. Bleker tekende daarvoor vrijdag een contract met de topman van de Messe Berlin, een gigantisch beurscomplex.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie