Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Black Tulip Award opnieuw naar Noorse film

Home

AMSTERDAM (ANP) - De Noorse speelfilm The Bothersome Man is de winnaar van de Black Tulip Award van het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF). De 'zwarte tulp' werd woensdag toegekend aan filmmaker Jens Lien, aldus de festivalorganisatie. Vorig jaar ging de prijs ook naar een Noorse film.

Daarnaast kende de jury een speciale vermelding toe aan Mulberry Street van de Amerikaanse filmmaker Jim Mickle. ,,Een film die voor zeer weinig geld gemaakt werd, maar niettemin staat als een huis en een controversiële boodschap uitdraagt. Mulberry Street leert ons dat in ieder mens een rat schuilt.''

De jury van de Black Tulip bestond uit actrice Nadja Hüpscher, filmmaker Pieter Kuijpers en de Luxemburgse filmproducent Romain Roll. Het AFFF kende de Black Tulip Award, die op de slotdag van het festival in Amsterdam werd uitgereikt, voor de tweede keer toe. Vorig jaar waren er drie categorieën, dit jaar werd alleen de beste speelfilm bekroond.

De Zilveren Méliès, de prijs voor de beste Europese fantastische film, ging naar Ils van de Franse filmmakers David Moreau en Xavier Palud. Hierdoor dingt de prijs mee naar de Gouden Méliès, die 16 september wordt uitgereikt in het Zweedse Lund. De Hongaarse animatiefilm Maestro van Géza M. Toth werd genomineerd voor de Gouden Méliès in de categorie korte film.

Deel dit artikel