Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Birma geeft Suu Kyi paspoort om mee te reizen

Home

redactie

Suu Kyi spreekt haar supporters toe tijdens een verkiezingsbijeenkomst in maart © afp

De Birmese oppositieleidster en parlementariër Aung San Suu Kyi heeft van de autoriteiten een paspoort gekregen om naar het buitenland te reizen. Dat heeft haar partij vandaag laten weten.

Suu Kyi maakt zich op voor haar eerste buitenlandse reis in 24 jaar.
De partij NLD van Suu Kyi was jarenlang verboden en de oppositieleidster stond 20 jaar onder huisarrest. Dat werd in 2010 opgeheven. Suu Kyi's partij mocht onlangs meedoen aan tussentijdse verkiezingen en boekte een grote overwinning. Vorige week werd ze beëdigd als parlementariër.

De 66-jarige reist volgende maand naar Oslo om de Nobelprijs van de Vrede, die ze in 1991 kreeg, persoonlijk in ontvangst te nemen. Suu Kyi's inmiddels overleden man en twee zoons haalden de Nobelprijs destijds namens haar op. Daarna gaat ze naar Groot-Brittannië waar ze jarenlang met haar man en zoons leefde voordat ze eind jaren '80 terugkeerde naar Myanmar.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie