Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bijna-een-tabouleh

Home

Karin Luiten

Merijn: „We liepen al rond met het idee van een Arabisch kookboek, maar aanvankelijk kwamen we in Libanon terecht voor een vakantie. Via Slowfood hadden we gehoord van Kamal Mouzawak, de organisator van een biologische boerenmarkt in Beiroet, en vanaf dag één raakten we bevriend.”

Nadia: „Wij willen altijd meekoken, dus meteen de keuken in om volgens de aanwijzingen van Kamal ons eerste Libanese maal te koken.”

Merijn: „Neem nou tabouleh. Je vraagt je af hoe zoiets makkelijks zo lekker kan zijn. Maar Kamal hield wel een waarschuwend vingertje op, want je maakt het echt zó – op één manier en niet anders.”

Nadia: „Hij ging zelfs de snijplank checken op groen sap, het bewijs van niet snijden maar hakken.”

Merijn: „Die zomer braken er gevechten uit. Terwijl we heerlijk in de tuin zaten te lunchen in een soort mediterrane oase, hoorden we ineens helikopters.”

Nadia: „Dat is zo raar, het voelt als Italië met lekker eten, mooie mensen en snelle auto’s, maar die dag zagen we ook de andere kant van Libanon.”

Merijn: „’s Avonds hoorden we een enorme klap, in onze onschuld dachten we nog aan een gaslek.”

Nadia: „We zijn gewoon lekker gaan slapen, eindelijk een keer een rustige nacht zonder toeterende auto’s, maar de volgende dag zagen we overal tanks en militairen.”

Merijn: „Maar een half jaar later zijn we teruggegaan om in een rustigere situatie te reizen door dit mooie gastvrije land en te leren koken van de mensen die we daar hebben ontmoet. Het werd een week van alleen maar tafelen.”

Nadia: „Die Libanese keuken daar kun je van blíjven eten!”


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel