Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bewoners Curaçao keren zich tegen eigen politici

Home

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao hebben ontevreden bewoners van de achterstandswijk Seru Papaya zondag een overwinningsoptocht van de politieke partij PAR met geweld onthaald. Gooiend met stenen brachten zij de karavaan tot stoppen.

De PAR werd afgelopen vrijdag de grootste partij op Curaçao bij de verkiezingen voor de Eilandsraad. Uit vreugde hierover maakte zondag een grote stoet auto's met vlaggen, enthousiaste partijaanhangers en politici een triomftocht over een groot deel van Curaçao.

De stoet moest rechtsomkeert maken nadat in Seru Papaya meerdere autoruiten werden verbrijzeld. PAR-voorzitter Glenn Sulvaran zei niet op de hoogte te zijn van de precieze schade. Hij reageerde verder laconiek op het voorval.

Zeven zetels

Bij de verkiezingen voor de Eilandsraad is de PAR met zeven zetels als grootste uit de bus gekomen. Niettemin stemde de bevolking verdeeld, door op acht verschillende partijen in de Eilandsraad te stemmen (totaal 21 zetels). De PAR heeft als belangrijkste punt de acceptatie van de Slotverklaring met Nederland. De partijen die tegen de Slotverklaring zijn hebben echter een ruime meerderheid gekregen.

Seru Papaya is een achterstandswijk, waar de meeste bewoners het niet eens zijn met de politiek van de PAR (die gezien wordt als partij voor de rijken).

Deel dit artikel